Vijesti

IVAN TOMIĆ OBUKAO REDOVNIČKI HABI

U subotu, 28. kolovoza, u Dubrovniku, na blagdan svetog Augustina biskupa, čije je pravilo usvojio Red propovjednika, osmorica kandidata, dotadašnji postulanati Hrvatske dominikanske provincije, stupili su u dominikanski Red činom oblačenja bijelog habita i crnog plašta, započinjući tako godinu novicijata.

IVAN TOMIC U HABITU SV. DOMINIKA

Nama Dolincima je velika radost, ali i čat, što je među osmoricom novaka i jedan Dolinac. Riječ je o Ivanu Tomiću, sinu Marine i pok. Luke Tomić iz Donje Doline koji sada žive u Gornjim Bogićevcima. Ivan Tomić je rođen 24. listopada 1984. godine u Bos. Gradiški i apsolvent je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, koji za vrijeme trajanja novicijata planira i završiti. U redu je Ivan svome imenu dodao i ime MARIJA kao zahvalnost nebeskoj Majci Mariji, zaštitnici Reda propovjednika, pod čiju se zaštitu utječe.

Obred oblačenja i svetu Misu, uz koncelebraciju braće iz Provincije, predvodio je o. Anto Gavrić, provincijal Hrvatske dominikanske provincije. Obred je započeo provincijalovim pitanjem kandidatima Š to tražite? na što su kandidati odgovorili Milosrđe Božje i vaše!. Nakon homilije, kandidati su obećali živjeti evanđeoskim životom opslužujući pravila samostanskog života po uzoru svetog Oca Dominika. Davši obećanje, svaki od kandidata je primio iz provincijalovih ruku dominikanski habit u koji su ih obukla starija braća, a potom su pristupila svakome od novo obučene braće i izmijenila s njima cjelov mira što je znak primanja u Red.

Ivanu je redovnički habit obukao drugi Dolinac, naš p. Damir Š Šokić. Upravo činjenica da je p. Damir dominikanac utjecala je i na Ivana da pri odlučivanju u koji će red stupiti prouči i dominikance i njihovu karizmu te se na kraju i odluči za stupanje u taj red

P.DAMIR Š OKIC I IVAN TOMIC – OBOICA PORIJEKLOM IZ DONJE DOLINE

Nakon čina oblačenja, provincijal je pročitao izjavu novacima kojom im se određuje godina kušnje u dubrovačkom samostanu pod vodstvom o. Ive Plenkovića, učitelja novaka.

0