Članak

IVAN TOMIĆ OBUKAO REDOVNIČKI HABI

U subotu, 28. kolovoza, u Dubrovniku, na blagdan svetog Augustina biskupa, čije je pravilo usvojio Red propovjednika, osmorica kandidata, dotadašnji postulanati Hrvatske dominikanske provincije, stupili su u dominikanski Red činom oblačenja bijelog habita i crnog plašta, započinjući tako godinu novicijata.

IVAN TOMIC U HABITU SV. DOMINIKA

Nama Dolincima je velika radost, ali i čat, što je među osmoricom novaka i jedan Dolinac. Riječ je o Ivanu Tomiću, sinu Marine i pok. Luke Tomić iz Donje Doline koji sada žive u Gornjim Bogićevcima. Ivan Tomić je rođen 24. listopada 1984. godine u Bos. Gradiški i apsolvent je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, koji za vrijeme trajanja novicijata planira i završiti. U redu je Ivan svome imenu dodao i ime MARIJA kao zahvalnost nebeskoj Majci Mariji, zaštitnici Reda propovjednika, pod čiju se zaštitu utječe.

Obred oblačenja i svetu Misu, uz koncelebraciju braće iz Provincije, predvodio je o. Anto Gavrić, provincijal Hrvatske dominikanske provincije. Obred je započeo provincijalovim pitanjem kandidatima „Što tražite?“ na što su kandidati odgovorili „Milosrđe Božje i vaše!“. Nakon homilije, kandidati su obećali živjeti evanđeoskim životom opslužujući pravila samostanskog života po uzoru svetog Oca Dominika. Davši obećanje, svaki od kandidata je primio iz provincijalovih ruku dominikanski habit u koji su ih obukla starija braća, a potom su pristupila svakome od novo obučene braće i izmijenila s njima cjelov mira što je znak primanja u Red.

Ivanu je redovnički habit obukao drugi Dolinac, naš p. Damir Šokić. Upravo činjenica da je p. Damir dominikanac utjecala je i na Ivana da pri odlučivanju u koji će red stupiti prouči i dominikance i njihovu karizmu te se na kraju i odluči za stupanje u taj red

P.DAMIR ŠOKIC I IVAN TOMIC – OBOICA PORIJEKLOM IZ DONJE DOLINE

Nakon čina oblačenja, provincijal je pročitao izjavu novacima kojom im se određuje godina kušnje u dubrovačkom samostanu pod vodstvom o. Ive Plenkovića, učitelja novaka.

0