Vijesti

Richard Gubić

RICHARD GUBIĆ NAJBOLJI INSTALATER GRIJANJA U HRVATSKOJ

 

Na 13. državnom natjecanju učenika instalatera i grijanja na kojem su sudjelovale sve strukovne škole iz Republike Hrvatske, Richard Gubić sin Ante Gubića iz Donje Doline, učenik  3. razreda Obrtničke škole u Novoj Gradiški,  sa svojim kolegom i prijateljem Ilijom  Bičanić iz Rešetara je osvojio prvo mjesto i tako su postali najbolji instalateri grijanja u Hrvatskoj. Drugo mjesto je osvojila ekipa iz Siska, a treće iz Zagreba.
Richard Gubić je rođen 12. kolovoza 1993. godine u Novoj Gradiški. Sin je umirovljenog hrvatskog branitelja dragovoljca Domovinskog rata. Osnovnu školu je pohađao u Novoj Gradiški gdje je nastavio i srednju Obrtničku školu smjer instalater grijanja, klimatizacije. Učenik je završne, treče godine školovanja. Bavio se športom  trenirajući  2 godine karate, a 3 godine košarku.
Do 2003. godine je živio u Novoj Gradiški s ocem Antom, majkom Sandrom, sestrama Vanesom i Larisom, bratom Edijem te stricem Pavlom i bakom Ružom.
Iz Nove Gradiške prelaze živjeti u Lađevac kod Okučana. Tu su živjeli do 2005. godine, a potom šetoročlana obitelj prelaze živjeti u novonapravljenu  obiteljsku kuću u Mašiću. (O poteškoćama ove obitelji glede rješavanja stambenog pitanja smo pisali u jednom broju Suze dolinske).
Pavle i  Ruža Gubić su ostali živjeti u Lađevcu.
Richard je s bratom Edijem i stricem Pavlom dugo godina sudjelovao u scenskom prikazu Muka i smrt Isusa Krista.
U vremenu od 31. ožujka do 1. travnja 2011. godine kao izvrstan učenik završene godine, sudjeluje na državnom takmičenju učenika iz obrazovnog  sektora strojarstvo, brodogradnja i metalurgija u natjecateljskoj disciplini: instalater grijanja i klimatizacije i osvaja prvo mjesto te je, za nagradu, oslobođen mature. Od svih Dolinaca iskrene čestitke.

0