Vijesti

Naši Akademci – Anita Vonić

Anita_Vonic  Rođena sam 12. veljače 1983. godine u Bosanskoj Gradiški, od oca Marinka i majke Jasminke rođ.Vidić. Moj polazak u prvi razred obilježava i rođenje brata Vlatka. Domovinski rat ubrzo zaustavlja moje sretno djetinjstvo u Gornjoj Dolini, kao i školovanje, tako da u Novom Selu uspijevam završiti samo drugi razred.
Posljednje organiziranim konvojem stižemo u Novu Gradišku 4. rujna 1992. godine. Tu ću završiti samo 3. razred nakon čega selimo u Gornji Miholjac pored Slatine, budući su roditelji tamo zamijenili kuću. Unatoč svom trudu ne uspijevamo tamo ostati, i na moju veliku radost vraćamo se u Novu Gradišku 1997. godine gdje ću i završiti svoje osnovnoškolsko i gimnazijsko obrazovanje.

Kraj gimnazijskog obrazovanja obilježila je i majčina bolest tako da samo pola godine nakon njezine smrti pristupam prijemnom ispitu, i u jesen 2002. upisujem Farmaceutsko-biokemijski fakultet u Zagrebu.

Na studiju farmacije sam diplomirala 2008. godine te stekla titulu MAGISTRA FARMACIJE.
Brat Vlatko je godinu poslije upisao Katoličko-bogoslovni fakultet na kojem danas studira. Ubrzo se zapošljavam u Zdravstvenoj Ustanovi Ljekarne Zubović u Novoj Gradiški gdje i danas sa zadovoljstvom radim.

0