Vijesti

Naši Akademci – Marijana Vidić Poleto

Marijana-Vidic-Poleto  rođena je 03.srpnja 1984.  godine u Bosanskoj Gradiški (BIH). U Novom Selu započinje moje školovanje gdje završavam prvi razred. Zbog ratnih okolnosti napuštam s obitelji rodni kraj i u Hrvatsku se preseljavam 1992. godine, odnosno u Orebiću završavam drugi i treći razred osnovne škole, dok četvrti razred nastavljam u Rijeci i u Okučanima započinjem peti razred i završavam osnovnoškolsko obrazovanje.

Srednju Elektrotehničku školu završam 2003. god. u Novoj Gradiški. Nakon srednje škole odlazim na Veleučilište u Požegi gdje sam 2007. godine diplomirala na studiju ekonomije, te stekla naziv stručni  PRVOSTUPNIK EKONOMIJE.

U međuvremenu završila sam Tečaj za računalnog operatera i Tečaj za samostalnog knjigovođu, te  upisujem razlikovnu godinu na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku, smjer financijski menadžment.
U sklopu projekata financiranih od strane Europske Unije u Slavonskom Brodu 2011. godine završavam program za voditeljicu Agroturističkog gospodarstva, te nakon toga u Požegi  program usavršavanja  za voditeljicu Upravljanja projektnim ciklusom.

U razdoblju od srpnja 2006. do veljače 2007. radila sam putem Student servisa, te od prosinca 2007. do travnja 2008. godine u knjigovodstvenom servisu Revizija uzor d.o.o.  Zagreb. U travnju 2008. godine dobila sam pripravnički staž u Jedinstvenom upravnom odjelu, odjel za financije općine Gornji Bogićevci koji je trajao godinu dana, do travnja 2009. godine. Tijekom pripravničkog staža nazočila sam na raznim seminarima te sam izradila i kandidirala projekt na natječaj Svjetske banke. Budući da je Svjetska banka odobrila sredstva za financiranje projekta Briga za starije i nemoćne njega u kući, tako sam i ja osobno dobila produženje Ugovora o radu kao voditelj Projekta, i kao zaposlenica u općini Gornji Bogićevci u odjelu za financije ostajem do ožujka 2010. godine.
Od ožujka 2010. godine zaposlena sam u OPG-u Marijana, kojem sam i nositelj.
U kolovozu 2011. godine udajem se u Požegu za Maria Poleta i u svibnju 2012. godine dobijamo sina Damjana.

0