Vijesti

Naši Akademci – Gabrijela Vidić

Gabrijela_Vidic   Rođena sam  1. kolovoza 1987. godine u Bosanskoj Gradiški, (međutim zbog pogreške koja se dogodila prilikom izrade hrvatske domovnice i rodnog lista svugdje u dokumentaciji se Gornja Dolina navodi kao moje rodno mjesto) od oca Dragana i majke Suzane rođ. Oršulić. Svoje djetinjstvo do pete  godine provela sam u Gornjoj Dolini.

Zbog ratnih okolnosti 1992. godine odlazimo iz Gornje Doline prvo u Hrvatsku, potom u Njemačku. U Njemačkoj sam u tri različite osnovne škole s odličnim uspjehom završila prva četiri razreda osnovne škole. No kako smo u Njemačkoj boravili kao izbjeglice, 1998. godine se vraćamo u Hrvatsku gdje u Osnovnoj školi “Ljudevit Gaj” u Novoj Gradiški završavam ostatak svog osnovnoškolskog obrazovanja.

Godine 2002. upisujem Ekonomsku školu u Požegi, smjer Hotelijersko-turistički tehničar. Tijekom srednje škole uspješno sam sudjelovala na brojnim natjecanjima iz njemačkog jezika.

Kao prva na prijemnom ispitu, 2006. godine upisujem preddiplomski sveučilišni studij Kultura i turizma na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti, Sveučilište u Zadru, potom na istom Odjelu diplomski sveučilišni studij Poduzetništvo u kulturi i turizmu. Tijekom preddiplomskog i diplomskog studija izlagala sam i sudjelovala u organizaciji nekoliko međunarodnih znanstvenih konferencija. Također sam sudjelovala i na mnogim stručnim usavršavanjima i seminarima. 2011. godine dodijeljena mi je REKTOROVA NAGRADA Sveučilišta u Zadru. U rujnu 2012. godine diplomirala sam među 10% najboljih studenata i stekla akademski naziv MAGISTRA EKONOMIJE.

U prosincu iste godine upisujem doktorski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Ekonomija. Od 1. travnja 2013. godine zaposlena sam kao suradnik u nastavi – asistent na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Zadru.

0