Vijesti

PRIPREME ZA PROSLAVU VELIKE GOSPE U ŽUPI DOLINA

Kako se bliži blagdan Velike Gospe, patron župe Dolina kod Bos. Gradiške, sve su učestaliji poslovi u tom kraju.
Pošto je obavljen prvi dio posla – postavljanja ograde oko crkve u Gornjoj Dolini i nakon što je ugrađena Spomen ploča dolinskim župnicima – mučenicima u crkvi, na Dan domovinske zahvalnosti, grupa od 17 osoba u šest automobila, od kojih je jedan i vukao i auto-prikolicu otišli su u Donju Dolinu kako bi i groblje bilo  dostojanstveno uređeno u povodu velikog Blagdana.
Seto misno slavlje, s početkom u 13 sati će predvoditi i propovjedati p. Damir Š Šokić u koncelebraciji s bosanskogradiškim župnikom vlč. Perom Čolić.
Dragovoljačku ekipu su sačinjavali: Pavle Budić, Marko Vonić, Pavle Musić, Anton Budić Ćember, Zoran Petrović, Karlo Kalizan, Ferdo Tomić, Slavko Slave Stipančević, Mišo Barišić, Ilija i Adam Jurišić, Željko Vidić, Anto (Mirka) Vonić te Pavle, Josip, Matej i Milorad Mican Oršulić.
Po prvi puta ovoj akciji su se pridružila i djeca čiji su roditelji iz ove župe, a rođena su nakon minulog rata u Hrvatskoj, kao što su Josip i Matej koji su na ovu akciju došli iz Ratkovice kod Pleternice. Nije li to dobar znak: da se DOLINSKA SVIJEĆA neće tako brzo ugasiti!
Ovoga puta je valjalo donijeti različite alatke: trimere, kose, budakove rovice, kosire, tačke, vile … no, ruke bez ikakvih alatki su najveći dio posla uradile, jer je jedino rješenje, ukloniti visoku travu, bilo čupanje.
Strahovito nevrijeme koje je zahvatilo i to područje omelo je da se do kraja dovrše poslovi kao što su metenje trave sa staza i sa spomenika te izvoženje nekoliko hrpa trave iz groblja.
Svakako da se ova, kao i druge akcije ne mogu organizirati bez dragovoljnih priloga naših župljana. Ovoga puta ćemo donijeti popis onih osoba koje nisu obuhvaćene onim od svibnja ove godine.
To su: Marina Tomić 100 kn, Nada Elsasser r. Vonić 10 eu, Vinko Oršulić 200 kn, Milenko Matijašević 50 eu, Andrija Kovačević 100 eu, Zvonko Jole Knežević 50 eu, Stipo Kovačević 40 eu, Miroslav Matijašević 20 eu, Rade Valentić 50 eu, Rade Ćorković 30 eu, Vlado Matković 30, Goran Vonić 20, Zvone i Anđo Budić 40 eu, Dubravka Jurišić 30, Kata Jurišić 30 eu, Mile Kovačević 25 eu, Mato i Zlata Matković 25 eu, Marina Tutić 30 eu, Franjo Kovačević 20 eu, Miran Knežević 5 eu, Marinko Kalizan 50 eu, Dobrica i Dane Vonić 40 eu, Mirko Kalizan 25 eu, Mile Kalizan 50 eu, Anđelko Matijašević 20 eu, Dane Oršulić 30 eu, Josip Budić 30 eu, Milenko Vonić 250 kn, Andrija Vonić 20 eu, Vinko Vidić 20 eu, Anka Knežević Mićina 20 eu, Mijo Ćorković 100 kn i Miroslav Gogić 200 kn.
Hvala svima koji su sudjelovali u uređenju groblja kao i darovateljima. Dobri Bog neka ih nagradi svakim dobrom, a oni kao i drugi neka se ne umore čineći dobro!

DRAGOVOLJCI U AKCIJI

DRAGOVOLJCI U AKCIJI

pripremevg2 pripremevg3 pripremevg4 pripremevg5

DOK SU JEDNI VILAMA KUPILI POKOŠ ENU I ISČUPANU TRAVU

DOK SU JEDNI VILAMA KUPILI POKOŠ ENU I ISČUPANU TRAVU

DRUGI SU RUKAMA

DRUGI SU RUKAMA

ONO Š TO NISU MOGLI TRIMERI POKOSITI I RUKE ISČUPATI MOGLA JE ROVICA ISKOPATI.

ONO Š TO NISU MOGLI TRIMERI POKOSITI I RUKE ISČUPATI MOGLA JE ROVICA ISKOPATI.

I TRENUCI ODMORA SU ISKORIŠ TENI ZA RAZGOVOR I PLANIRANJE DRUGIH POSLOVA

I TRENUCI ODMORA SU ISKORIŠ TENI ZA RAZGOVOR I PLANIRANJE DRUGIH POSLOVA

POGLED NA GROBLJE NAKON KOŠ ENJA

POGLED NA GROBLJE NAKON KOŠ ENJA

SLIKA ZA USPOMENU

SLIKA ZA USPOMENU

0