Vijesti

Izašao iz tiska novi broj Suze Dolinske

IZIŠ AO IZ TISKA NOVI BROJ SUZE DOLINSKE

Iz tiska je izišao novi broj godišnjaka župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Dolina u izgnanstvu Suza dolinska. Ovo je 28. broj po redu, a izilazi neprestalno 16 godina.

I ovaj broj obuhvaća različite teme kako svjetovne tako i duhovne.

Tema 28. broja Suze je beatifikacija Drinskih mučenica i apostolski pohod sv. Oca Pape Benedikta XVI Hrvatskoj.

Kao i u svim dosadašnjim brojevima i u ovom je doneseno, tradicionalno demografsko praćenje mještana, kako kroz povijest (donoseći obiteljska stabla i stari matični popis pučanstva iz 1929. godine) tako i danas, kada se pažljivo bilježe i donose činjenice rođenja, vjenčana i smrti dolinskog puka raseljenog diljem svijeta.

Nakon šest godina je ponovo je objavljen dopunjeni i zmjenjeni adresar s telefonskim imenikom svih Dolinaca koji su iz svog rodnog kraja prognani na samom početku rata u Bosni i Hercegovini.

Ovaj, kao i prethodne brojeve Suze možete nabaviti na različitim adresama: u Okučanima kod urednika Suze Micana, ulica Bljesak 15, u Novoj Gradiški kod Pavla i Ivanke Vonić u Zagrebačkoj ulici br 15, te Ljuboslava Knežević ulica kralja Zvonimirau 324, Novskoj kod Joze Kalizan, Zagrebačka br. 102, u Zagrebu kod Janje Ćorković, Čulinec 90, u Š umetlici kod Marine i Dragana Vidić kućni br. 6, u Ratkovici kod Pleternice kod Ljiljna i Nevenke Oršulić br. 25, u Požeškom Cigleniku br. 51 kod Nade Budić, u Lađanskoj kod Našica kod Jelene Lele Krstić r. Kovačević, u Slav. Kobašu kod Zdenke Vonić, Savska obala 10, u Župnom uredu Orubica kod vlč. Milivoja Knežević te u župnom uredu u Bosanskoj Gradišci vlč. Pere Čolić i u Austriji kod Milana Mile Kalizana u Stockerau.

 

 

0