Članak

Izašao iz tiska novi broj Suze Dolinske

IZIŠAO IZ TISKA NOVI BROJ „SUZE DOLINSKE“

Iz tiska je izišao novi broj godišnjaka župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Dolina – u izgnanstvu „Suza dolinska“. Ovo je 28. broj po redu, a izilazi neprestalno 16 godina.

I ovaj broj obuhvaća različite teme kako svjetovne tako i duhovne.

Tema 28. broja „Suze“ je beatifikacija Drinskih mučenica i apostolski pohod sv. Oca Pape Benedikta XVI Hrvatskoj.

Kao i u svim dosadašnjim brojevima i u ovom je doneseno, tradicionalno demografsko praćenje mještana, kako kroz povijest (donoseći obiteljska stabla i stari matični popis pučanstva iz 1929. godine) tako i danas, kada se pažljivo bilježe i donose činjenice rođenja, vjenčana i smrti dolinskog puka raseljenog diljem svijeta.

Nakon šest godina je ponovo je objavljen dopunjeni i zmjenjeni adresar s telefonskim imenikom svih Dolinaca koji su iz svog rodnog kraja prognani na samom početku rata u Bosni i Hercegovini.

Ovaj, kao i prethodne brojeve „Suze“ možete nabaviti na različitim adresama: u Okučanima kod urednika Suze Micana, ulica Bljesak 15, u Novoj Gradiški kod Pavla i Ivanke Vonić u Zagrebačkoj ulici br 15, te Ljuboslava Knežević ulica kralja Zvonimirau 324, Novskoj kod Joze Kalizan, Zagrebačka br. 102, u Zagrebu kod Janje Ćorković, Čulinec 90, u Šumetlici kod Marine i Dragana Vidić kućni br. 6, u Ratkovici kod Pleternice kod Ljiljna i Nevenke Oršulić br. 25, u Požeškom Cigleniku br. 51 kod Nade Budić, u Lađanskoj kod Našica kod Jelene – Lele Krstić r. Kovačević, u Slav. Kobašu kod Zdenke Vonić, Savska obala 10, u Župnom uredu Orubica kod vlč. Milivoja Knežević te u župnom uredu u Bosanskoj Gradišci vlč. Pere Čolić i u Austriji kod Milana – Mile Kalizana u Stockerau.

 

 

0