Vijesti

5. Susreti Dolinaca 2012

U NOVOJ GRADIŠ KI USPJEŠ NO ODRŽANI JOŠ  JEDNI SUSRETI DOLINACA

Pod medijskim pokroviteljstvom Radija Nova Gradiška i Radija Bljesak Okučani jučer je održan još jedan, tradicionalni Susret Dolinaca, vjernika župe Bosanska Dolina koji su uslijed ratnih događanja napustili svoja ognjišta, a svoj novi dom pronašli na širem novogradiškom području, europskim ali i prekooceanskim zemljama.

Kako bi sjećanja na rodni kraj ostala živa, starije generacije se sastaju i obnavljaju uspomene na rodni kraj, a mlađe upoznavaju, a sve sa željom da se ne zaboravi draga rodna Dolinaa u Novoj Gradišci je upriliče peti uzastopni SUSRET DOLINACA.

Program Susreta je započeo sv. misom zahvalnicom u crkvi Kraljice sv. krunice u Novoj Gradišci, župa Jug, koju je predvodio vlč. Tihomir Bilešić ovogodišnji mladomisnik koji je na kraju sv. mise svima nazočnima udjelio mladomisnički blagoslov

U nadahnutoj propovijedi vlč. Milivoj Knežević, orubički župnik rodom iz Donje Doline je govorio i strahotama koje je dolinski puk i minulog rata pretrpio te o važnosti ovakvih okupljanja Dolinaca kako se nebi zaboravila rodna gruda.

Domaći župnik vlč. Jozo Jurić je od samog početka podržavao Susrete Dolinaca i pružao im svesrdnu pomoć oko organizacije. On je na početku misnog slavlja pozdravio sve nazočne, a na kraju se zahvalio što ovakva okupljanja započinju svetom misom.

Nakon misnog slavlja, u ulici Ivana Gorana Kovačića počeo je malonogometni turnir na kome je sudjelovalo osam ekipa. Najuspješnija je i ove godine bila ekipa “Izbjeglice” iz Gornje Doline u kojoj je Mirko Radošić bio najbolji strijelac, zatim ekipa “Donja Dolinae” iz Donje Doline, a treće mjesto je, kao i prošle godine, zauzela malonogometna ekipa iz Ratkovice (kod Pleternice), a iz te ekipe je i proglašen najbolji golman Matej Oršulić.

Na postavljenim štandovima su se mogli nabaviti različiti brojevi “Suza dolinska” i monografija o župi Dolina “Dolina bosanska i prošlosti i sadašnjosti” autora Milorada Oršulić Micana te upisati dragovoljni prilog za održavanje groblja “Gradina” u Donjoj Dolini i župne crkve u Gornjoj Dolini.

Na kraju malonogometnog natjecanja svim sudionicima i zaslužnim pojedincima su dodjeljene zahvalnice, pobjedničkim ekipama pehari a najboljem strijelcu i golmanu medalje.

Susreti Dolinaca su završili narodnim veseljem uz glazbu, bogatu zakusku i hladne napitke.

Vidimo se na sljedećem Susretu Dolinaca 2013

Galeriju slika mozete vidjeti OVDJE

 

0