Vijesti

Naši Akademci – Dijana Knežević

Dijana_Knezevic   DIJANA KNEŽEVIĆ  rođena je 22. travnja 1985. godine u Novoj Gradiški, po zanimanju liječnica, djelatnik Opće bolnice Nova Gradiška. Kćer je Darka i Š tefice, a unuka Luke Knežević i Mare rođene Terzić. Luka je rođen 1935. godine, a Mara 1930. u Donjoj Dolini. Otac Darko je također rođen u Donjoj Dolini 1961. godine.

Djed Luka je još davne 1965. trbuhom za kruhom otišao raditi u Njemačku, a onda je cijela obitelj 1967. preselila u Novu Gradišku i tu žive sve do danas.

Moj otac se ovdje školovao i osnovao obitelj, 1982. godine se oženio sa Š teficom Pajdić iz Vrbja. U Novoj Gradiški sam pohađala Osnovnu školu Mato Lovrak te završila Gimnaziju. S obzirom da sam bila odlična učenica, više naklonjena prirodnim znanostima, puna interesa i entuzijazma za napredovanjem odlučila sam upisati Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu što sam i uspjela nakon položenog prijemnog ispita 2004.g. Studij je zahtijevao puno napora, truda i upornosti, s čime sam se uspješno uhvatila u koštac te diplomirala u srpnju 2010.g. Nakon završenog pripravničkog staža i položenog državnom ispita zaposlila sam se u našoj bolnici u Novoj Gradiški. Trenutno sam na specijalizaciji iz Opće interne medicine koju obavljam u KBC Zagreb. Područja interesa su mi kardiologija i nefrologija.

Moja sestra Sandra, rođena 1990. g., studentica je Menadžmenta Veleučilišta u Slavonskom Brodu. Pri kraju je trogodišnjeg studija te se nada da će po završetku uspjeti naći nekakav posao u struci što je danas veliki problem, a pogotovo u manjim gradovima poput našega.

promo_Dijana_Knezevic

Iako sam rođena ovdje, za Dolinu me vežu moji djed i baka, tata i ostala rodbina. Rado mi pričaju o kraju gdje su se rodili, o svim lijepim i ponekad manje lijepim sjećanjima.
Redovito pročitam Suzu Dolinsku i suosjećam sa svim našim ljudima koji su prognani iz svojih domova. Neka im dragi Bog podari sreću, zdravlje i da im snage za miran i sretan život u lijepoj našoj Hrvatskoj.

Puno pozdrava svima!

0