Vijesti

Rastanak s Mirkom Petrović (1954-2015)

Sviju nas je duboko potresla vijest kada smo čuli da je u subotu, 24. siječnja 2015. godine, nakon kraće, ali teške bolesti, u 61. godini života umro MIRKO PETROVIĆ u Novoj Gradiški.
Za njim tuguju supruga Janja, sin Filip i snaha Antonija, kći Zdenka, zet Zdenko i unuka Anita, brat Slavko, snaha Mira, nećak Toni, nećakinja Slavica, punica Anka i mnogobrojna rodbina i prijatelji.
Mirko je rođen u Donjoj Dolini 4. srpnja 1954. godine od oca Jakova i majke Jaromile Mile rođ. Novak. Završio je stolarski zanat, ali i drugi poslovi mu nisu bili strani.
Na Novu godinu (1. siječnja) 1975. godine se je vjenčao s Janjom Š Šokić, kćerkom Filipa Š Šokić i majke Anke r. Tutić.
U Novoj Gradiški, gdje su izgradili obiteljsku kuću žive od 1982. godine.
Bog je njihov brak okrunio s jednom kćekom Zdenkom rođ. 1975. godine i dva sina: Jakova 1980. god. (koji je nakon četiri godine tragično preminuo) i Filipom 1985. godine.
Godine 1991. u svojoj obiteljskoj kući otvaraju trgovačku radnju “Mandarina”, a 1996. god. taj Trgovački obrt prerasta u Trgovačko-ugostiteljski objekt. Tako su uz trgovinu imali i gostionicu “Anita”.
No, Mirko je u Novoj Gradiški imao stolarsku radionicu u kojoj je obavljao naraznovrsnije i najzahtjevnije stolarske poslove. Zahvaljujući njemu, župna crkva Uznesenja Bl. Djevice Marije u Gornjoj Dolini ima nova ulazna vrata. Naime, u tijeku rata u BiH ukradena su sva ulazna vrata sa župne crkve a do 2009. godine crkva je bila “zatvorena” inproviziranim vratima skovanim od dasaka. Mirko je napravio troja ulazna vrata, dovezao ih iz Nove Gradiške i ugradio.
Mirko je svoj doprinos dao Domovini Hrvatskoj i Domovinskom ratu. Prvoga dana je ustao u obranu Domovine kada je napadnuta i dobitnik je Spomenice domovinskog rata.
Nemjerljiv je njegov i njegove supruge doprinos u vrijeme prognanstva vjernika iz župe Dolina od 1992. pa do 1995. godine. Svakodnevno su bili kod Dragalića gdje su preuzimali nevoljnike iz dolinskih sela, a potom u Davoru. Na svojoj adresi u ulici Ivana Gorana Kovačića 168 su imali prijavljene 33 obitelji iz Donje Doline, Gornje Doline i Novog Sela. Svima su pružili više od nužnog smještaja, a potom omogućili ishođenje Domovnica i ostalih osobnih dokumenata. Mnogi su mu ostali zahvalni, što se je vidjelo i u ponedjeljak, 26. siječnja na novogradiškom groblju, kada su ga brojni prijatelji došli ispratiti na vječno počivalište a s članovima obitelji podijeliti bol.
Mirkova je ideja i želja bila da se Susreti Dolinaca održavaju u Novoj Gradišci na prostoru nogometnog igrališta u Goranovoj ulici. Ostvarena je.
Mnogo je Mirko u kratkom životu toga učinio iako su ostali mnogi poslove nedovršeni i mnoge želje neispunjene, ali Bog s njim imao druge namjere.
Nakon što se je Mirkova životna svijeća ugasila, Janja može biti ponosna što je imala takvog supruga, a djeca oca koji je bio uzor u svemu što je zračilo dobrotom.
HVALA MU ZA SVE, A DOBRI BOG NEKA MU UDJELI POKOJ VJEČNI!

MIRKO PETROVIĆ 1954. - 2015.

MIRKO PETROVIĆ 1954. – 2015.

SUPRUŽNICI PETROVIĆ

SUPRUŽNICI PETROVIĆ

MIRKO I JANJA SA SINOM FILIPOM

MIRKO I JANJA SA SINOM FILIPOM

OBITELJ PORED ODRA

OBITELJ PORED ODRA

BOLAN RASTANAK S NAJDRAŽIM

BOLAN RASTANAK S NAJDRAŽIM

P1260609

Tekst i slike: Milorad Oršulić – Mican

0