Vijesti

Dragi Dolinci (2018)

Dragi Dolinci, poštovani čitatelji! 

Kao što ste mogli i zamijetiti naš Godišnjak “Suza dolinska” nije izišao iz tiska (štampe) o Božiću, a na žalost neće ni o Uskrsu.

Razlog tome su veliki troškovi tiskanja (štampanja) što prihodi od Vaših dragovoljnih priloga ne može pokriti, naročito kada je umro naš veliki darovatelj vlč. Milivoj Knežević, koji je sve novčane poteškoće sanirao.

Ipak, sve što se u međuvremenu događalo i što će se događati objavljivat će se na ovoj internetskoj stranici i čuvati u tvrdom obliku kako bi se moglo tiskati (štampati) kada se za to ukaže prilika.

Koristim, zbog toga, zgodu kako bih pozvao sve ljubitelje župe Doline, da novčano pomognu kako bi se ove poteškoće prebrodile i Suza nastavila sa izlaženjem iz tiska (štampe) i tako se nastavilo sa čuvanjem običaja i svega onoga što nas veže za rodni kraj, sve što nam je drago i milo, kako bismo sve to našim naraštajima ostalo u amanet (zalog).  Do sada je mnogo toga objavljeno, širem krugu čitatelja predstavljeno, a ono što je najvažnije svi dosadašnji brojevi Suze, dakle svih 34, koji su izišli iz tiska (štampe) tijekom prethodnih 20 godina, (a snimljen je i dokumentarni film pod radnim imenom DVADESET SUZINIH GODINA), nalaze se i čuvaju u Nacionalnoj sveučilišnoj  knjižnici Zagreb i na taj način je naša Suza dolinska  uvrštena u MEĐUNARODNI UPISNIK.

            Dugujemo veliku zahvalnost onima koji su dali svoj dragovoljni prilog u 2017. i do sada u 2018. godini za Suzu, jer i samo održavanje ove stranice iziskuje određene troškove pa ovdje donosimo njihova imena: Komunalno poduzeće “Sloboština” d.o.o. Okučani 1250 kn, Luka i Kata Tomić, Vrbje  500 kn, Zvonko Oršulić Feny, Ljupina 50 eu, Tvrtko Oršulić, Bruxelles 50 eu, Ivo Oršulić, Nova Gorica  30 eu, Tihomir i Jadranka Budić, Italija  400 kn, Mato i Terezija Oršulić, Australija 200 kn, Slavica Knežević, Australija 200 kn, Miroslav Sušilo, Kutina 200 kn, Gina i Werner Heese, Njemačka 200 kn, Mile i Zdenka Knežević, Njemačka  200 kn, Rudi i Jasmina Dakić, Zagreb 200 kn, Petar Pero Jurišić, Okučani  200 kn, Boris Knežević, Trnava 100 kn, Denis i Ivana Vonić. Trnava  20 eu, Zdravko i Dobrila Vidić, Kovačevac 20 eu, Željko i Antonija Terzić, Ljupina 100 kn, Tomas Ćorković, Ljupina 100 kn, Mile  Kalizan, Novska 100 kn, Jozo i Mira  Kalizan, Novska 100 kn, Mirko i Ankica Kalizan, Novska  150 kn, Dobrica i Ivanka Vonić, Novska 100 kn, Slađan i Kata Matijašević, Dragalić  100 kn, Tomislava /Pere/ Strilić, Staro Petrovo Selo 100 kn, Dragica Boban, Benkovac kod  Zadra 100 kn, Nikola SkŠokić, Jasenovac 100 kn, Mario Oršulić, Karlovac 100 kn, Ilija Jurišić, Dubovac 100 kn, Slaven i Valentina Matković 100 kn, Josip i Višnja Matošević, Zagreb 100 kn, Karlo i Ana Musić, Nova Gradiška 100 kn, Stanko i Janja Klarić, Ljupina 50 kn, Marko Knežević, Ljupina 50 kn, Zlata Knežević, Ljupina 50 kn, Darko i Š tefica Knežević 50 kn, Ivica Medić, Igor Knežević, Jula i Karlo Kalizan.

            Svim darovateljima i podupirateljima bez obzira koliki njihov doprinos bio iskreno se zahvaljujemo.

            Mir i svako dobro, sretan  i veseo  Uskrs i uskrsni blagdani želi Uredničko vijeće i                                                                               U r e d n i k      Milorad Oršulić-Mican

0