Vijesti

Dragi Dolinci (2019)

Dragi Dolinci, poštovani čitatelji!

Evo nas okupljene o Božiću na internetskoj stranici Suze dolinske. Još uvijek nisu stvoreni uvjeti kako bi mogla izići u tiskanom (štampanom) obliku, pa ćemo se do tad susretati na ovaj način.

Nekako imam dojam da se sve više udaljujemo jedni od drugih, odnosno od rodnoga kraja. Doduše, prošlo je više od četvrt stoljeća kako ne božićujemo u našim dolinskim i novoselskim domovima, ali nas ne privlači ni dolinska crkva ni doljansko groblje. Istina je da je sve manje među živima one generacije Dolinaca i Novoselaca koji su baš rođeni tamo, ali to nije razlog da se ne bi trebali u rodnom kraju i rodnom kraju naših roditelja, djedova i pradjedova, okupiti i drugim prilikama a ne samo na Veliku Gospu.

Pred nama je, 2020. godine stota obljetnica postojanja župe Dolina. Bilo bi lijepo kada biste se obratili župniku u Bosanskoj Gradišci, patru Damiru Š Šokiću, patru Ivanu Marija Tomiću ili nekome iz uredničkog vijeća Suze dolinske i ponudili svoju pomoć u bilo kakvom obliku.

            O nekim događanjima u rodnom kraju mogli ste pročitati na našim stranicama Suze, a sada ću samo spomenuti kako je odmah iza blagdana sv. Roka za župnika Bosanske Gradiške i upravitelja župe Dolina imenovan p. Tomislav Topić. On bi želio upoznati svakog Dolinca pa kada ste u prolazu kroz taj grad svratite kod njega.

Ovoga puta je i darovatelja malo za Suzu. Samo su Josip Joza i Nada Budić darovali 50 eura  na koje je valjalo još dodati 20 eura kako bi se platila zakupnina domene za ovu internetsku stranicu za 2018./2019. godinu.  Koristim zgodu da ime se iskreno zahvalim.

Mir i svako dobro, čestit  i veseo Božić a blagoslovljenu Novu 2019. godinu, želi Vam  U r e d n i k     Milorad Oršulić-Mican

0