Vijesti

Dragi Dolinci, poštovani čitatelji! (2020)

Već se nalazimo u božićnom ozračju. Žalosti me činjenica da  mnogi od Vas neće doći za Božić i božićne  blagdane svojim domovima, zbog nemile bolesti koju zovemo koronavirus, i tako najradosnije blagdane proslaviti sa svojim najmilijima. Od 1. prosinca ove godine su zatvorene granice s našom rodnom Bosnom, pa će izostati i uobičajeni posjet groblju.

Mnogo toga je ta bolest do sada zla učinila. Zahvatila je blizu stotinu milijuna ljudi,odnijela milijun života, razdvojila obitelji i prijatelja, zabranila slavljenje sv. Misa s narodom, gospodarstvo baca na koljena, mnoge športske i kulturne događaje odgodila , jednostavno, promijenila način življenja.

No, život i u tako otežanim uvjetima teče dalje.

Tako smo u našoj Dolini obilježili STOTU obljetnicu župe, a tim povodom su izvršeni opsežni radovi na uređenju crkve.

U drugoj polovici godine, zahvaljujući brojnim donatorima iz inozemstva, su izvršeni veliki građevinski radovi na groblju Gradina u Donjoj Dolini. Prije svega, ponovo su asfaltirane staze na groblju, napravljena ograda i ugrađena u onim dijelovima koja je u tijeku rata uklonjena (ukradena), napravljeno prikladno parkiralište ispred groblja, a u tijeku su radovi na ulaznoj kapiji u groblje   .

O svemu tome i o mnogo čemu drugom, možete pročitati u novom, tiskanom/štampanom broju Suze dolinske, koji je i ove godine po 36. puta izišao.

Mir i svako dobro,  čestiti i veseo Božić, a blagoslovljenu i sretnu Novu 2021. godinu, želi Vam

                                                            U r e d n i k: Milorad Oršulić Mican Mican

0