Vijesti

Danonoćno Čitanje Biblije Okučani 2021

U OKUČANIMA ĆE  JEDANAESTI  PUTA ZAPOČETI DANONOĆNO  ČITANJE  BIBLIJE – SVETOG PISMA

Pod geslom: “Riječi tvoje Gospodine, duh su i život; ti imaš riječi života vječnoga” (Iv 6,63c; 68c), vjernici župe sv. Vida iz Okučana će na jedan od najljepših načina započeti  Korizmu. Naime, u župnoj crkvi će se  na Pepelnicu Čistu srijedu, nakon sv. Mise i obreda pepeljanja započeti danonoćno čitanje Biblije. Biblijsko bdijenje će trajati u vremenu od 17. do 21. veljače.

ŽUPNIKU PRIPADA PRVIH POLA SATA ČITANJA

Dovršetak čitanja Biblije – sv. Pisma oglasit će zvona, a potom će se služiti sv. Misa zahvalnica.

NATPIS NA ULAZU U CRKVU

Ovo je jedanaesti puta, kako će se svakih pola sata izmjenjivati čitači, na simboličan način predajući bijeli šal koji se čitaču se  stavlja oko vrata. Još ima nešto slobodnih mjesta za čitanje, dok su liste dežurstva, koje traje po četiri sata,   odavno popunjene. U čitanju će sudjelovati preko stotinu čitača: čitači misnih čitanja lektori, časne sestre, krizmanici i ostali vjernici. Neki su odlučili i po nekoliko puta čitati u tijeku ovog vremenskog razdoblja.

TRAŽI SE SLOBODNO MJESTO ZA UPIS

Svakako da će se, za vrijeme četiri dana i četiri noći, koliko će trajati čitanje, poštivati sve epidemiološke mjere.

Čitanje će započeti okučanski župnik fra Mario Radman s knjigom Postanka i završiti s knjigom Otkrivenja.

Na ulazu u crkvu, već neko vrijeme stoji veliki natpis: U OVOJ SE CRKVI DANONOĆNO ČITA BIBLIJA  OD 17. – 21. 02. 2021., a ispred oltara će biti upriličena svojevrsna izložba Biblija na različitim jezicima.

PANOI KAO USPOMENA NA DANONOĆNO ČITANJE BIBLIJE

0