Vijesti

U OKUČANIMA DOVRŠ ENO 11.DANONOĆNO ČITANJE BIBLIJE – SVETOG PISMA

Zvona na zvoniku okučanske crkve sv. Vida, su u nedjelju, u 14,07 sati oglasila dovršetak 11. danonoćnog  čitanja Biblije Sv. Pisma, a u 18 sati je župnik fra Mario Radman služio sv. Misu zahvalnicu, z sve čitače i njihove obitelji kao i za župu i udijeliti blagoslov s Biblijom, koja je upravo pročitana.

Čitanje Biblije je započelo na Pepelnicu Čistu srijedu, nakon večernje  Mise i obreda pepeljanja i trajalo četiri dana i četiri noći.Čitanje se samo prekidalo za vrijeme služenja sv. Misa i pobožnosti križnog puta.

OBRED PEPELJANJA

Uz poštivanje svih  epidemioloških mjera, ovogodišnje čitanje je namijenjeno za obitelji i prestanak pandemije koronavirusa, a u čitanju su sudjelovali osim okučanskog župnika, lektori čitači misnih čitanja, časne sestre, članice molitvene zajednice Krvi Kristove, FRAMA-ši (Franjevačka mladež), vjeroučitelji, ministranti, krizmanici, prvopričesnici i ostali  vjernici župe Okučani i Gornji Bogićevci, koji su dolazili i u kasne noće sate iz najudaljenijih mjesta: Vrbovljana, Trnakovca, Ratkovca . Svoj doprinos čitanju je dala i jedna obitelj iz Daruvara.

PREDAVANJE BIJELOGA Š ALA JE ZNAK POVEZANOSTI SVIH ČITAČA

Ispred oltara je upriličena izložba Biblija na različitim jezicima, a pored njih je cijelo vrijeme gorjela uljanica, simbol svjetla, topline tj. uskrslog Krista.Najaktivniju čitateljicu, Mateju Mijatović djevojku iz Caga, koja je 10 puta (po pola sata) čitala i 2 puta bila dežurna (po 4 sata), župnik je nagradio Biblijom, a i ostali čitači su dobili na dar Biblije za mlade,  knjigu o sv. Franji, Nove zavjete i framaške uratke.

PREKO STOTINU ČITAČA JE DALO SVOJ DOPRINOS ČAŠ ĆENJU RIJEČI BOŽJE

Čitači su u knjigu dojmova upisivali svjedočenja: ono što su osjećali i proživljavali dok su čitali Riječ Božju.

Zahvalni smo dragom Bogu i velikom broju vjernika koji su se ove i godine u čitanju Biblije. Nadamo se da ćemo i u buduće nastaviti na ovaj način častiti živu Božju Riječ i u životu je živjeti.

Prisjetimo se kako je u povodu pete obljetnice čitanja Biblije Sv. Pisma u Okučanima snimljen dokumentarni film Od postanka do Otkrivenja u režiji Milorada Oršulić Micana koji se može pogledati na You Tube Film o čitanju Biblije.

ŽUPNIK FRA MARIO RADMAN JE ZAPOČEO I DOVRŠ IO ČITANJE
0