Vijesti

Fotomonografija Groblja GRADINA – dostava podataka

Dragi Dolinci, Novoselci, Mačkovljani, Orubčani, Bosanskogradiščani i svi drugi koji imaju nekoga miloga i dragog sahranjenog na groblju „Gradina“ u Donjoj Dolini da je u pripremi knjiga pod radnim nazivom FOTOMONOGRAGIJA GROBLJA „GRADINA“ U DONJOJ DOLINI.

            Na našem groblju je do sada je evidentirano više od 500 spomenika i križeva, ali kako ima dosta neobilježenih grobnih mjesta, zamoljavaju se svi oni koji žele da u knjizi budu ta mjesta evidentirana, za sve informacije se mogu obratiti jednom od autora  monografije Miloradu Oršulić Micanu na broj telefona: 00 385 -35/371-332, br. mob. 0038598/982-6737, E-adresu:  [email protected]   ili na adresu „Suza dolinska“, ulica Bljesak 15, 35430 OKUČANI.

            Knjiga će biti opremljena  brojnim fotografijama (svaki spomenik i križ), s dosta dokumentima i drugim prilozima vezanih za groblje a iz tiska/štampe bi trebala izići koncem ove ili početkom iduće 2025. godine kada će se obilježiti  210 godina od spomena na prvi pisani upis o sahrani pokojnika na ovom groblju, kada je ovim krajem harala opaka bolest kuga.

            Isto tako bi bilo lijepo da svi oni koji imaju stare slike s groblja i kapele na groblju da ih dostave na posudbu na navedenu adresu. Unaprijed se zahvaljujem za svaki vid suradnje.    S poštovanjem!

0