Vijesti

Proslava Sv.Ane Novo Selo 2024

Na šesnaestu nedjelju kroz godinu, u kapeli sv. Ane u Novom Selu – filijala župe Dolina kod Bosanske Gradiške proslavljen je blagdan sv. Ane i Joakima i obilježen četvrti Svjetski dan djedova, baki i starijih osoba.

            U obnovljenoj kapeli, koju je banjolučki biskup msgr. dr. Franjo Komarica, prije tri godine posvetio i proglasio  zavjetnom kapelom za štovanje sv. Ane u bosanskogradiškom dekanatu, sv. Misu je predslavio bosanskogradiški župnik i upravitelj župe Dolina p. Tomislav Topić.

Sv. Misu je predslavio p. Tomislav Topić, bosanskogradiški župnik i upravitelj župe Dolina
Na oltaru je bio relikvijar s relikvijama sv. Ane, vlasništvo župe Dolina, koje je prvi puta izloženo u ovoj kapeli zahvaljujući p. Damiru Šokiću
Misna čitanja su čitali Mican …
… i Davorka

Nakon pročitanog Evanđelja, osvrnu se na rečenicu iz njega, koju je Isus uputio svojim apostolima: „Hajdete i vi u osamu na samotno mjesto, i otpočinite  malo“.

 Vrijeme je godišnjih odmora i potrebito je da se čovjek povuče u osamu i da se odmori, ali ne bez Boga. Trebamo se odmoriti, ali i tada trebamo biti s Isusom.

 Potom je govorio o važnosti i ulogi sv. Ane i Joakima u odgoju kćerke Marije  koja će roditi Spasitelja Isusa, na temelju Apokrifnih zapisa.

 Kazao je, kako je papa Franjo blagdan sv. Ane i Joakima proglasio Svjetskim danom djedova, baki i starijih osoba, koji će nam pomoći spomenuti se i slaviti dan starosti i onih koji čuvaju i prenose ljubav i vjeru.

Misno slavlje je završeno ljubljenjem i blagoslovom relikvija sv. Ane koje su, zahvaljujući p. Damiru Šokiću, vlasništvo župe Dolina, a čuvaju se u crkvi sv. Roka u Bos. Gradišci.

… a župnik je udijelio blagoslov

Nakon sv. Mise, sve nazočne je Dragoljub Kerezović, koji se brine za održavanje okoliša kapele, pozvao u prostorije novoselske škole na ručak a upriličio ga je on i njegova obitelj.     

Gosp. Dragoljub Kerezović je u ime svoje obitelji sve nazočne koji su nazočili misnom slavlju, pozvao na zakusku u prostorije Osnovne škole u Novom Selu
0